Moja przygoda z winem rozpoczęła się w południowych Niemczech. Dzięki wieloletniej pracy w winiarni połączonej z kompleksem restauracyjnym w Badenii poznałam świat win i gastronomii w wielu aspektach. Szkoliłam się jako doradca sprzedaży wina oraz sommelier przypatrując się jednocześnie produkcji win spokojnych, musujących, likierów i destylatów.
Wykorzystując zdobytą wiedzę doskonaliłam następnie swój warsztat w Szwajcarii, pracując jako specjalista oraz sprzedawca win i alkoholi w jednej z najbardziej renomowanych firm w kraju.
Oprócz zdobycia certyfikatów winiarskich w Szwajcarii brałam udział w licznych targach, degustacjach oraz szkoleniach, nie tylko z branży winiarskiej i alkoholowej, ale również gastronomicznej, cukierniczej i serowej.
Podczas profesjonalnych warsztatów rozwijałam umiejętność sztuki łączenia smaków m.in. we Włoszech oraz we Francji.
Swoją pasję do odkrywania i łączenia szlachetnych smaków realizuję także po powrocie do Polski.
Jako właściciel delikatesów The House of Cheese w Białymstoku dzielę się codziennie i z każdym swoim entuzjazmem oraz wiedzą o winach i świecie kulinariów.
Wszystkimi rozmówcom staram się przekazywać swoją wiedzą tak, aby każdy mógł sam czerpać radość z odkrywania nowych przyjemności oraz harmonii w smakowaniu szlachetnych produktów tworzących doskonałe smakowe połączenia.