Doświadczenie
2021 –
The House of Cheese Białystok
Własna działalność gospodarcza, właściciel The House of Cheese Białystok.
2015-2019
Schuler St. Jakobskellerei, Szwajcaria
Podnoszenie kwalifikacji w dziedzinie obsługi klienta oraz liczne szkolenia degustacyjne oraz marketingowe. Praca w sklepie stacjonarnym jako doradca sprzedaży wina, udział w targach, warsztatach, współpraca z restauracjami sieci.
2008-2019
Weingut Fünfschilling, Niemcy
Rozpoczęcie przygody z winem. Praca początkowo jako sprzedawca, następnie kierownik sklepu, specjalista obsługi klienta indywidualnego i firmowego, sommelier, szkoleniowiec, organizator eventów.
Certyfikaty
2018
Wine & Spirit Education Trust 2 – Award in Wines and Spirits, Bazylea, Szwajcaria, ukończony z wyróżnieniem
2013
Szkolenie sommelierskie dla branży hotelarsko-gastronomicznej
2008-2019
Kurs wiedzy o winie z elementami umiejętnościami sommelierskich
Najważniejsze warsztaty i szkolenia
Francja – Fromagerie Antony – szkolenie oraz degustacja z najsłynniejszym sprzedawcą serów na świecie
Włochy – Distilleria Marzadro – dwudniowe szkolenie z grappy wraz z panelami degustacyjnymi