Doświadczenie

2021 –

The House of Cheese Białystok

Własna działalność gospodarcza, właściciel The House of Cheese Białystok.

2015-2019

Schuler St. Jakobskellerei, Szwajcaria

Podnoszenie kwalifikacji w dziedzinie obsługi klienta oraz liczne szkolenia degustacyjne oraz marketingowe. Praca w sklepie stacjonarnym jako doradca sprzedaży wina, udział w targach, warsztatach, współpraca z restauracjami sieci.

2008-2019

Weingut Fünfschilling, Niemcy

Rozpoczęcie przygody z winem.  Praca początkowo jako sprzedawca, następnie kierownik sklepu, specjalista obsługi klienta indywidualnego i firmowego, sommelier, szkoleniowiec, organizator eventów.

Certyfikaty

2018

Wine & Spirit Education Trust 2 – Award in Wines and Spirits, Bazylea, Szwajcaria, ukończony z wyróżnieniem

2013

Szkolenie sommelierskie dla branży hotelarsko-gastronomicznej

2008-2019

Kurs wiedzy o winie z elementami umiejętnościami sommelierskich

Najważniejsze warsztaty i szkolenia

Francja – Fromagerie Antony – szkolenie oraz degustacja z najsłynniejszym sprzedawcą serów na świecie

Włochy – Distilleria Marzadro – dwudniowe szkolenie z grappy wraz z panelami degustacyjnymi