Doświadczenie 

2021 –

The House of Cheese Białystok

Własna działalność gospodarcza, właściciel The House of Cheese Białystok.

2015-2019 –

Schuler St. Jakobskellerei, Szwajcaria

Podnoszenie kwalifikacji w dziedzinie obsługi klienta oraz liczne szkolenia degustacyjne oraz marketingowe. Praca w sklepie stacjonarnym jako doradca sprzedaży wina, udział w targach, warsztatach, współpraca z restauracjami sieci.

2008-2019 –

Weingut Fünfschilling, Niemcy

Rozpoczęcie przygody z winem.  Praca początkowo jako sprzedawca, następnie kierownik sklepu, specjalista obsługi klienta indywidualnego i firmowego, sommelier, szkoleniowiec, organizator eventów.

Certfikaty

2018 –

Wine & Spirit Education Trust 2 – Award in Wines and Spirits, Bazylea, Szwajcaria, ukończony z wyróżnieniem

2013 –

Szkolenie sommelierskie dla branży hotelarsko-gastronomicznej

2013 –

Szkolenie sommelierskie dla branży hotelarsko-gastronomicznej

Najważniejsze warsztaty i szkolenia
Francja – Fromagerie Antony – szkolenie oraz degustacja z najsłynniejszym sprzedawcą serów na świecie

Włochy – Distilleria Marzadro – dwudniowe szkolenie z grappy wraz z panelami degustacyjnymi